Nastavitve zasebnosti

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.  

Boljša izkušnja za vas

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Kakovostnejša vsebina

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Ne zamudite novih vsebin

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim
Zapri obvestilo, s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse zgornje namene.

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Michelin

 

Michelinove zvezdice za slovenske gastronomske ustvarjalce

Najprestižnejši gastronomski vodnik je prepoznal kakovost slovenske gastronomije in Slovenijo uvrstil med svoje nove destinacije.

Michelin se odlikuje po svoji 120-letni tradiciji in  izdelanih kriterijih ocenjevanja, ki temeljijo na petih načelih: kakovost uporabljenih sestavin, mojstrstvo okusov in kuharskih tehnik, osebnost kuharskih mojstrov v njihovi kuhinji, vrednost za denar in doslednost med različnimi obiski.

Michelinove zvezdice in priznanja so garancija za najvišjo kakovost kulinarike:

  • tri zvezdice – izjemna kulinarika, vredna posebnega potovanja,
  •  dve zvezdici – odlična kulinarika, za katero je vredno narediti ovinek,
  • ena zvezdica – visoko kakovostna kulinarika, vredna postanka,
  • “Bib Gourmand” – dobro razmerje med ceno in kakovostjo,
  • “The Plate Michelin” – sveže surovine, skrbno pripravljen in dober obrok,
  • piktogram trajnosti – zavzemanje za ohranjanje okolja, iznajdljivost pri uporabi trajnostnih praks v  vsakodnevnem delu.

 

Prejemniki Michelinovih nagrad za leto 2020 so:

2 zvezdici

Hiša Franko, chefinja Ana Roš, Kobarid

 

1 zvezdica

Gostilna pri Lojzetu, chef Tomaž Kavčič, Vipava

Hiša Denk, chef Gregor Vračko, Zgornja Kungota

Vila Podvin, chef Uroš Štefelin, Radovljica

Restavracija Atelje, chef Jorg Zupan, Ljubljana

Restavracija Dam, chef Uroš Fakuč, Nova Gorica

 

Bib Gourmand

Gostišče Grič, Horjul

Gostilna Repovž, Šentjanž

Gostilna Mahorčič, Rodik

Restavracija Evergreen, Smlednik

Gostilna Rajh, Murska Sobota

Etna, Divača

Ruj, Dol pri Vogljah

Jožef, Idrija

Na gradu, Ljubljana

 

The Plate

Restavracija Mak, Maribor

Gostilna Krištof, Predoslje

Restavracija Julijana, Bled

Ošterija Debeluh, Brežice

Strelec, Ljubljana

JB Restavracija, Ljubljana

Restavracija Maxim, Ljubljana

Restavracija Pavus, Laško

Restavracija Calypso, Nova Gorica

Hiša Fink, Novo mesto

Galerija okusov, Petrovče

Pikol, Nova Gorica

Restavracija Rizibisi, Portorož

Danilo – gostilna & vinoteka, Škofja Loka

Gostilna AS, Ljubljana

Hiša Torkla, Izola

Restavracija Cubo, Ljubljana

Restavracija Harfa, Ljubljana

Gostilna Vovko, Brusnice

Gostilna Francl, Celje

Dvor Jezeršek, Cerklje na Gorenjskem

Gredič, Dobrovo v Brdih

Gostilna za Gradom, Koper

Marina, Izola

B-Restaurant, Ljubljana

Monstera Bistro, Ljubljana

Separe, Ljubljana

Shambala, Ljubljana

Sushimama, Ljubljana

Valvas’or, Ljubljana

Vander, Ljubljana

Sedem, Maribor

Grad Otočec, Otočec

Stara Gostilna, Piran

Sophia, Portorož

Hiša Krasna, Sežana

Kendov dvorec, Spodnja Idrija

 

Posebno priznanje za trajnost

Ana Roš, Hiša Franko, Kobarid

Ksenija Krajšek Mahorčič, Gostilna Mahorčič, Rodik

Luka Košir, Gostilna Grič, Horjul

Uroš Gorjanc, Gostilna Krištof, Predoslje

Davide Cresci, Gostilna za Gradom, Koper

Bine Volčič, Monstera Bistro, Ljubljana

Izjemne gastronomske izkušnje

Oglejte si kateri kuharski mojstri in mojstrice ter restavracije s kreativnostjo in prizadevnostjo skrbijo za personalizirana kulinarična doživetja svojih gostov.