Nastavitve zasebnosti

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.  

Boljša izkušnja za vas

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Kakovostnejša vsebina

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Ne zamudite novih vsebin

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim
Zapri obvestilo, s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse zgornje namene.

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Michelin

 

Michelinove zvezdice za slovenske gastronomske ustvarjalce

Najprestižnejši gastronomski vodnik je prepoznal kakovost slovenske gastronomije in Slovenijo uvrstil med svoje nove destinacije.

Michelin se odlikuje po svoji 120-letni tradiciji in  izdelanih kriterijih ocenjevanja, ki temeljijo na petih načelih: kakovost uporabljenih sestavin, mojstrstvo okusov in kuharskih tehnik, osebnost kuharskih mojstrov v njihovi kuhinji, vrednost za denar in doslednost med različnimi obiski.

Michelinove zvezdice in priznanja so garancija za najvišjo kakovost kulinarike:

  • tri zvezdice – izjemna kulinarika, vredna posebnega potovanja,
  •  dve zvezdici – odlična kulinarika, za katero je vredno narediti ovinek,
  • ena zvezdica – visoko kakovostna kulinarika, vredna postanka,
  • “Bib Gourmand” – dobro razmerje med ceno in kakovostjo,
  • “The Plate Michelin” – sveže surovine, skrbno pripravljen in dober obrok,
  • piktogram trajnosti – zavzemanje za ohranjanje okolja, iznajdljivost pri uporabi trajnostnih praks v  vsakodnevnem delu.

 

Razkritje prvih Michelinovih nagrad za Slovenijo

16. junij 2020. Dan, ki je umestil Slovenijo v sam vrh svetovne gastronomije. Praznovali so mojstri kulinarike iz vseh kotičkov Slovenije.

Prejemniki Michelinovih nagrad za leto 2020 so:

2 zvezdici

Hiša Franko, chefinja Ana Roš, Kobarid

1 zvezdica

Gostilna pri Lojzetu, chef Tomaž Kavčič, Vipava; Hiša Denk, chef Gregor Vračko, Zgornja Kungota; Vila Podvin, chef Uroš Štefelin, Radovljica; Restavracija Atelje, chef Jorg Zupan, Ljubljana; Restavracija Dam, chef Uroš Fakuč, Nova Gorica

Bib Gourmand

Gostišče Grič, Horjul; Gostilna Repovž, Šentjanž; Gostilna Mahorčič, Rodik; Restavracija Evergreen, Smlednik; Gostilna Rajh, Murska Sobota; Etna, Divača; Ruj, Dol pri Vogljah; Jožef, Idrija; Na gradu, Ljubljana

The Plate

Restavracija Mak, Maribor; Gostilna Krištof, Predoslje; Restavracija Julijana, Bled; Ošterija Debeluh, Brežice; Strelec, Ljubljana; JB Restavracija, Ljubljana; Restavracija Maxim, Ljubljana; Restavracija Pavus, Laško; Restavracija Calypso, Nova Gorica; Hiša Fink, Novo mesto; Galerija okusov, Petrovče; Pikol, Nova Gorica; Restavracija Rizibisi, Portorož; Danilo – gostilna & vinoteka, Škofja Loka; Gostilna AS, Ljubljana; Hiša Torkla, Izola; Restavracija Cubo, Ljubljana; Restavracija Harfa, Ljubljana; Gostilna Vovko, Brusnice; Gostilna Francl, Celje; Dvor Jezeršek, Cerklje na Gorenjskem; Gredič, Dobrovo v Brdih; Gostilna za Gradom, Koper; Marina, Izola; B-Restaurant, Ljubljana; Monstera Bistro, Ljubljana; Separe, Ljubljana; Shambala, Ljubljana; Sushimama, Ljubljana; Valvas’or, Ljubljana; Vander, Ljubljana; Sedem, Maribor; Grad Otočec, Otočec; Stara Gostilna, Piran; Sophia, Portorož; Hiša Krasna, Sežana; Kendov dvorec, Spodnja Idrija

Posebno priznanje za trajnost

Ana Roš, Hiša Franko, Kobarid; Ksenija Krajšek Mahorčič, Gostilna Mahorčič, Rodik; Luka Košir, Gostilna Grič, Horjul; Uroš Gorjanc, Gostilna Krištof, Predoslje; Davide Cresci, Gostilna za Gradom, Koper; Bine Volčič, Monstera Bistro, Ljubljana

Spoznajte prejemnike priznanj

Filtriraj Zapri filtre

Michelinovi raziskovalci odkrivajo slovensko gastronomijo

Tudi po izdaji slovite rdeče knjižice za Slovenijo, Michelinovi raziskovalci z veseljem raziskujejo vrhunska gastronomska doživetja. Preberite, kakšni so njihovi vtisi.

Izjemne gastronomske izkušnje

Oglejte si, kateri kuharski mojstri in mojstrice ter restavracije s kreativnostjo in prizadevnostjo skrbijo za personalizirana kulinarična doživetja svojih gostov.